/ Nyheder / Container Living vil gerne inspirere branchen til et opgør med ”plejer”

Container Living vil gerne inspirere branchen til et opgør med ”plejer”

Container Living er af ejendomsbranchen blevet kåret som Årets Innovation. Direktør Brian Gade fortæller om at udfordre branchens sædvaner, ønsket om at skabe rammer for fællesskab og ambitionen om at inspirere branchen til at tænke anderledes.

Af

Brian Gade er adm. direktør i Container Living, som har vundet Årets Innovation.

Et stærkt felt af innovative ejendomsaktører var nomineret til Årets Innovation. Derfor var Brian Gade, adm. direktør i Container Living, både glad, men også overrasket, da han til EJENDOM2022 modtog prisen, som EjendomDanmark uddeler i samarbejde med EjendomsWatch.

Udvide forståelsen af branchen

Container Living har i de seneste år udvidet forståelsen af ejendomsbranchen via containerformatets funktionalitet og flytbarhed. Virksomheden har formået at skabe en ny fælleskabsorienteret bæredygtig boform, som understøttes af digitale løsninger og nye teknologier.

Derfor synes Brian Gade i al beskedheden, at Container Living var et godt bud på en vinder af Årets Innovation, men i et så stærkt felt og med hele ejendomsbranchen som ”dommer”, var han spændt.

Som han selv beskriver det, har Container Living udfordret den traditionelle måde at gøre tingene på i branchen, og det har ikke været en let og lige vej at gå:

”Paradoksalt nok har det ikke været lejerne, vi har skulle overbevise om containerformatet. Vores boliger er der stor efterspørgsel på. Det har derimod været långivere, investorerne og andre ejendomsaktører, der til at starte med var kritiske, og derfor har vores helt store opgave været at innovere branchen og udvide forståelsen blandt dem,” forklarer Brian Lykke.

Rammer for fællesskab og trivsel

Omvendt har det ikke været den store udfordring at udleje boligerne. Brian Gade mener, at det kommer sig af, at hele Container Livings koncept er at bygge med udgangspunkt i lejernes behov.

Den stigende samfundsproblematik med ensomhed har for eksempel givet anledning til, at de sætter fokus på fællesskab og trivsel i ejendommene.

” Vi gør det både i form af fysiske faciliteter – som fx fællesrum, tagterrasser og fitnessrum, men også ved at facilitere arrangementer, løbeklubber og fællesmiddage,” forklarer Brian Gade.

Han mener, at ejendomsvirksomheder har et ansvar for netop at skabe rammer, der kan afhjælpe og forebygge samfundsproblemer som disse.  

Inspiration og vidensdeling

Containerformatet har nogle byggetekniske og bæredygtige fordele, og så udgør det et særligt kendetegn. Man er ifølge Brian Gade ikke i tvivl om, når man bor i en af deres boliger, da de har et helt særligt DNA.

Dog er det den sociale del, som Container Living gerne vil udmærke sig på, og det er blevet en forretningsmæssig fordel for dem, for det skaber højere beboertilfredshed og lavere tomgang.

At innovere inden for ejendomsmarkedet har derfor i høj grad båret frugt, og derfor håber Container Living, at deres opgør med ”plejer”, kan være med til at inspirere andre ejendomsaktører.

”Vi vil gerne blive ved med at innovere og sætte spørgsmålstegn ved alt fra byggeteknik til drift, men vigtigst af alt vil vi gerne blive ved med at vidensdele. Vi håber, at vi kan inspirere andre i branchen til at gøre tingene anderledes,” fortæller Brian Gade.

Det sker

30. Jan 2025

Bæredygtig omstilling i ejendomsbranchen – lancering af læringsplatform

OBS: Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.Få viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling Der er pres fra lovgivere, fra markedet og fra ejendomsbranchen selv: Den bæredygtige omstilling af ejendomsbranchen er i gang.For halvandet år siden blev projektet ”Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen” officielt lanceret og siden er det ikke gået stille for sig i ejendomsbranchen. Udviklingen går hurtigt og fokus er skærpet på den grønne omstilling f.eks. via kommende lovgivning i bygningsdirektivet eller øget krav til dokumentation for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.Kom og hør Peter Stenholm, Adm. direktør hos EjendomDanmark og Tonny Thierry Andersen, Koncerndirektør hos Nykredit m.fl. gøre status for tendenser og hvorfor grøn omstilling bliver et større konkurrenceparameter for ejendomme og en del af fremtidssikringen for investorer. Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil give sine indsigter til hvordan den grønne dagsorden fremmes og hjælpe virksomhederne til at omsætte de politiske mål til handling og Søren Kempf Holm, Adm. direktør hos Wihlborgs giver deres perspektiver på udfordringer og omstilling i praksis.Som en del af projektet lanceres den færdige læringsplatform udarbejdet til hele ejendomsbranchen, der skal give branchens aktører viden og handlekompetencer inden for bæredygtig omstilling. Platformen er tilgængelig for alle i ejendomsbranchen. Projektet er udført i samarbejde med Rambøll og er finansieret af Realdania, Grundejernes Investeringsfond, EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.Program08.30-09.00 – Check-in09.00-09.15 – Velkomst og bæredygtig udvikling i Ejendomsbranchen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark09.15-09.40 – Nykredits perspektiv på den grønne omstilling i ejendomsbranchen v. Koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit09.40-10.00 – Pause10.00-10.30 – Hvordan skal ejendomsvirksomheder begynde deres bæredygtige omstilling/launch af platform v. Rambøll 10.30.10.50 – Erfaringer fra virkeligheden i ejendomsbranchen dialog med ejendomsbranchen med adm. Direktør Søren Kempf Holm, Wihlborgs og TBA. 10.50.11.00 – Opsamling for dagen v. adm. Direktør Peter Stenholm, EjendomDanmark11.00-11.30 – Grøn omstilling i politisk kontekst dialog med Pernille Rosenkrantz-Theil. 11.30-              Networking og frokost to-go. LokationNykredit huset, Sundkrogsgade 25, 2150 Nordhavn, København.Har du ikke en bruger hos EjendomDanmark eller har du problemer med at tilmelde dig, så kontakt os på cmm@ejd.dk.

10. Feb 2025

ESG seminar København

EjendomDanmark og Realkredit Danmark inviterer til: Kom godt i gang med bæredygtighed og ESG EU har vedtaget en ambitiøs plan: Europa skal være klimaneutralt inden 2050. Det vil også have en effekt for dig, der ejer og/eller driver ejendomme. Betydelige ændringer og øgede krav vil påvirke alt fra den daglige drift til investeringer og fremtidig udvikling af dine ejendomme. Med andre ord skal du tænke bæredygtighed ind i alt fra strategi til drift i fremtiden. Dette seminar giver dig en introduktion til de nye krav og konkrete eksempler på, hvordan du kommer i gang med at arbejde aktivt med ESG-rapportering og bæredygtighed. Dagens program Velkommen Nye krav venter: Finansiering og værdisætning af ejendomme i de kommende årIntroduktion til lovgivningens nye bæredygtighedskravEED, BR18, EPBD, CSRD, ESRS. Har du til tider også en fornemmelse af, at du skal lære et helt nyt sprog fyldt med fagtermer og mærkelige forkortelser? Vi gennemgår det, som du skal kende til – og forklarer, hvordan det vil påvirke din virksomhed. PauseNår ESG skal være praksis i ejendomme og porteføljerKender du din ejendom fra A til Z? En gammel kending som energimærket kan være et nyttigt værktøj, og i disse år skyder nye muligheder op – uanset om du skal finde de største risici og potentialer for dine ejendomme, eller udarbejde din allerførste ESG-rapport. Vi dykker ned i, hvordan ESG kan gå fra høje ambitioner til det helt konkrete ved at se på specifikke værktøjer og gode råd til dit eget arbejde. Opsamling og tak for i dagDet får du med hjem • Konkret viden om nuværende og kommende lovgivning inden for bæredygtighed og ESG-rapportering i ejendomsbranchen• Input til, hvordan du kommer i gang med at arbejde konkret med bæredygtighed og ESG-rapporteringSeminaret afholdes hos Realkredit Danmark – Bernstorffsgade 40, 1577 København.